Ива Николова -->Инатът на Продължаваме промяната да се тръшка срещу

...
 Ива Николова -->Инатът на Продължаваме промяната да се тръшка срещу
Коментари Харесай

 Промяната падна в собствения си капан

 

Ива Николова
-->
Инатът на " Продължаваме промяната " да се тръшка против връщането на хартиените бюлетини, с които да се гласоподава дружно с машините, ги вкара в личния им капан на вота.

Тропането по парламентарната естрада на Кирил Петков, както и напускането на пленарната зала, възвестено от Асен Василев, докара нещата до такава степен, че желаните от Движение за права и свободи машини-скенери, които да предотвратяват всевъзможни опити за стартирането на невалидни бюлетини и да подсигуряват чист и неопетнен секционен протокол, дефинитивно отпаднаха от предлаганите промени в Изборния кодекс.

Остана допустимо най-нежелания от променкаджиите вид, импортиран от Българска социалистическа партия и подсилен и от ГЕРБ-СДС.

Смесеното гласоподаване с машини и хартиени бюлетини, тежко оплювани от Политическа партия като извор на всички пороци по време на вота. Дали преуморени от многочасовите диспути и изцедени от ината си, или по силата на постоянно демонстративната си функционална неначетеност, изключително когато става дума за демократични процедури, депутатите от Кирил Петков и Асен Василев чак бурно ръкопляскаха и щастливи се върнаха в залата.

Или, казано простичко, когато Движение за права и свободи оферираше чист машинен избор, за който приказва от 2014 година, почтените гневно го отхвърлиха.

Впрочем, както и вносителите на предлагането, връщащо омразното на Политическа партия смесеното гласоподаване с машини и хартия – Българска социалистическа партия и ГЕРБ-СДС. А когато хартиената бюлетина бе върната наедно с машината на вота, Политическа партия се възрадва и заръкопляска.

Впоследствие бе изменен и предходен член от ИК (206), връщащ хартиената бюлетина с опцията да се употребява за машините-скенери, и тя отпадна. Не оказа помощ даже аргументът на зам.-председателя на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид, че въпросните хартиени бюлетини са нужни, с цел да бъдат сканирани от машините, другояче те „ няма по какъв начин да сканират приятната физиономия на господин (Настимир) Ананиев ".

Понеже последният беше толкоз нахъсен да се бори с хартиената бюлетина, че даже изпревари с няколко члена разискването й. И остана извънредно стъписан от забележката на сътрудниците си, че още не са стигнали до такава степен, след което си седна сломен, чакайки по-добър миг за гневния си жар.

Един бог знае по какъв начин се назовава всичко това в психиатрията. В живия живот наподобява много налудничаво. Както и идващото равнище на дебатите в Народното събрание по време на към този момент третото среднощно бдение във връзка на Изборния кодекс.

Ако при 3-часовото разискване на заглавието и многочасовите диспути предходната седмица ставаше дума за даже симпатични приказни и кино герои като Пепеляшка, Торбалан и Бандата на Оушън (Джордж Клуни), през днешния ден играта загрубя.

Премина се към директни оферти за подлагане на инспекция с дрегер за приложимост на алкохол. Идеята хрумна на зам.-председателя на Народно събрание Йордан Цонев, откакто се наслуша на подвикванията от място на ексвътрешния министър Бойко Рашков.

Това обаче въодушеви Асен Василев да изиска всички избраници на народа да минат през дрегер. Дали това ще помогне за по-ефективната работа на депутатите по Изборния кодекс занапред ще се обяснява.

Но към този момент е ясно, че среднощните бдения в Народното събрание по тази тематика ще продължат поради предстоящото несъгласие на президента Румен Радев, под чиято закрила бе въведено единствено машинното гласоподаване.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР